Wstecz Rozwój białych miejsc pracy – specjalistów ds. żywienia w placówkach edukacyjnych – poprzez redukcję nadprodukcji i marnotrawstwa jedzenia
Wprowadzenie do placówek edukacyjnych zweryfikowanego modelu efektywnego funkcjonowania zaplecza kuchennego w celu ograniczenia marnotrastwa żywności

Kategorie
O innowacji
Problem, na który odpowiada innowacja
Jak pomóc specjalistom ds. żywienia w placówkach oświatowych zapobiegać nadprodukcji tak aby optymalizować dostępne ograniczone zasoby: ziemi, wody, jedzenia, energii elektrycznej, pracy i ograniczyć marnotrawstwo żywności do minimum.
Komu służy innowacja?
specjaliści ds. żywienia w placówkach edukacyjnych (personel kuchni oraz intendentki/intendenci).
Kto może wdrażać innowację?
placówki edukacyjne różnego typu np. przedszkola, szkoły podstawowe czy średnie, niezależnie od formy organizacji posiłków.
Kto za tym stoi?
Imię i nazwisko lub nazwa innowatora/ów
Tomasz Szuba
Miejscowość, w której znajduje się miejsce zamieszkania lub siedziby innowatora/ów
Warszawa
Instytucja wspierająca rozwój innowacji
string(3) "491"
string(36) "f78cbcbd-bc6b-46e2-945b-31f294a10cc5"
Śląska Przestrzeń Innowacji [2019-2023]